De Veiligheidskundige

Verkoopprijs: 37,06 €
Totaal:37,06 €
Verkoopprijs zonder BTW: 34,00 €
Beschrijving

Tijdschrift bij het online platform DeVeiligheidskundige.nl

Dit tijdschrift biedt verdieping en achtergrondinformatie als aanvulling op de digitale voorziening via het platform. Digitaal is modern, snel, hip en leuk, maar heeft ook beperkingen. Rustig bladeren en de tijd nemen om er misschien ook iets van te vinden blijft toch een functie die een website niet goed kan bieden. Een tastbaar blad thuis op de mat of op de tafel in de bedrijfskantine kan die functie wel vervullen.

DeVeiligheidskundige wordt o.a. gevuld met:
Gedegen journalistieke achtergrondartikelen
door over de dossiers die op de site staan een uitgebreid artikel te produceren dat alle korte nieuwsberichten erover chronologisch samenvat en duidt.

Verslag van de VK-rondetafeldiscussie 'Gooi 't in de groep'
Waarin veiligheidskundigen gezamenlijk en via onderlinge discussies hun licht laten schijnen over een actueel thema.

Praktijkcases
onder het motto "leren van elkaar" worden vaak alleen korte samenvattingen gepubliceerd over ongevallen en de lessen die daaruit getrokken worden; DeVeiligheidskundige heeft in een tijdschrift de ruimte deze cases verder uit te diepen zodat de concrete lessen voor veiligheidskundigen kunnen worden geformuleerd.

Tot nu toe werd bijvoorbeeld uitgebreid ingegaan op: het Hijsongeval in Alphen aan den Rijn, de brand bij Arkema in Texas en het dodelijke ongeval bij Xycarb in Helmond.

Daarnaast worden actuele thema's uit de veiligheidskundige praktijk verder toegelicht, zoals ADM-beleid, wrijving en 'stick slip', grenswaarden en de AVG.

Verder ook:
ABC-tjes
Een cartoon over VK Frank
Kritische columns
En een Winkelkatern waarin leveranciers hun deskundigheid kunnen etaleren.