Werkplek en werkhouding in het laboratorium

Verkoopprijs: 29,00 €
Totaal:29,00 €
Verkoopprijs zonder BTW: 26,61 €

In laboratoria moeten vaak precisie vereisende en repeterende handelingen worden uitgevoerd. Ook wordt langdurig staand of zittend werk verricht. Bij sommige laboratoriummedewerkers leidt dit tot lichamelijke klachten. In dit boek worden verschillende laboratoriumwerkplekken bekeken. Centraal staan dié factoren die relevant zijn voor de kans op lichamelijke klachten door fysieke belasting op het werk: werkplekinrichting, werkhouding, werkwijze en werkorganisatie.

Het voorkomen van lichamelijke klachten is niet de enige reden om aandacht te besteden aan een goed ingerichte en georganiseerde werkplek. Een goed ontwerp van de werkplek resulteert in een efficiëntere werkwijze, in meer werkplezier en in minder ziekteverzuim.

Dit boek bevat aanbevelingen voor laboratoriumwerk en geeft veel praktische tips over het biologisch veiligheidskabinet, de zuur- en handschoenenkast en over pipetteren. Ook het werken met een microtoom en cryostaat en microscoop- en beeldschermwerk worden behandeld. Het boek is geheel in full colour.